Sólet főzve-sütve
Sólet főzve-sütve / Műhód
500 -700g szárazbab -fehér gyöngybab- 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál pirospaprika 2 ek liszt só 1 babérlevél olaj
Ízlés szerint füstölt kolbász főtt tojások főtt-füstölt sonka, vagy tarja is sülhet mellé
A babot előző nap beáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a babot, megszórjuk két evőkanál liszttel, sózzuk, mellétesszük a babérlevelet, jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és visszatesszük a közepes tűzre. Háromnegyedig megfőzzük, átöntjük hőálló tálba az egészet, majd beletesszük a kemény tojásokat és a kolbászdarabkákat.
Sütőben készre sütjük. Kb. 20-30 perc.
A főtt-füstölt kötözött sonkát főzés után, olajjal megkenegetve, 25-30 percre forró sütőbe tesszük. Így kéregsütve, sültsonka ízű sonkaszeleteket kínálhatunk a sóletünk mellé.
Fantasztikusan finom!
Műhód: A mi receptünk távol áll az igazi klasszikus sólet készítési módtól.
|