HÚSGOMBÓCOK CUKKINIS RIZOTTOVAL
HÚSGOMBÓCOK CUKKINIS RIZOTTOVAL / Latsia
300 g darált marhahús 2 szardellafilé 1 tojás 2 ek liszt só, bors, chilipaprika 2 féle friss fűszer / bazsalikom, petrezselyem 1/2 tk citromhéj csík 1 hagyma 1 ekolívaolaj 200 g rizotto rizs 1,25 dl húsleves 1 adag darabolt, hámozott paradicsom 300 g cukkini kakukkfű 30 g parmezán 1 ek olívaolaj
A darálthúst egy lábosba tesszük, a szardellát megmossuk és kis darabokra vágjuk, majd a húshoz keverjük. Hozzádolgozzuk a tojást és a lisztet. Fűszerezzük /só, bors, chili/. A friss fűszereket aprítjuk és a citrohéjjal elkeverjük és húsgombóchoz gyúrjuk. Kicsit zsíros kézzel 15 gombócot formázunk és félretesszük.
A hagymát meghámozzuk és aprítjuk. Egy lábosban 1 ek olajat hevítünk, a hagymát és a rizst rátesszük, átforgatjuk és közepes hőn dinszteljük. Rákanalazzuk a húslevest és a hozzátesszük a paradicsomot lével együtt. Fedő alatt felforraljuk. A rizottót még1x átkeverjük, takarékra vesszük a lángot és 15 percig hagyjuk, hogy beszívja a levet.
A cukkinit megmossuk, megtöröljük, majd nagylyukú reszelőn a rizottóba reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és kb. 5 percig még együtt főzzük őket. Tálalás előtt egy kis parmezánt keverünk bele.
Egy serpenyőben megforrósítunk 1 ek olívaolajat és a húsgombócokat minden oldalukon átpirítjuk. Csökkentjük a hőt és 5 perc alatt készresütjük. A rizottót tányérokra szedjük, a maradék parmezánnal megszórjuk, ráültetjük a húsgombócokat és a friss fászerrel díszítjük.
|