Vörös babos egytálétel diétásan
Vörös babos egytálétel diétásan (Cassoulet) / Eperlevél
2 adag
200 g vörös bab konzerv 250 g paradicsom 2 dl sűrített paradicsomszósz, vagy lé 1 ek olaj 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1/2 füstölthús kocka /Maggi v. Knorr/ 2 babérlevél, 1 marék friss zsálya vagy 1 tk. szárított, 1 chili paprika só 25 g zsemlemorzsa, 25 g kókuszreszelék, 5 dkg vaj
Az olajon a hagymát elkezdem dinsztelni, egy kis vizet öntök alá, hogy ne égjen oda, hozzádobom a préselt fokhagymát. Beleöntöm a babot és a paradicsomsűrítményt, hozzárakom a negyedelt paradicsomot, sózom, megszórom a zsályával, beledobom a fél füstölt kockát, a babérlevelet, és a kimagozott, feldarabolt chilit. Fedő alatt negyedóra alatt megfőzöm. A felolvasztott vajban összekeverem a kókuszreszeléket és a zsemlemorzsát, ezt az egytálétel tetejére öntöm, kenem. Majd 20 perc alatt 150 fokon készre sütöm. Friss saláta illik hozzá. Ha nem fogyózunk a burgonyát, vagy fokhagymás kenyeret adhatunk hozzá.
|