CSIRKE : SZÓJÁS-SZILVÁS CSIRKE |
SZÓJÁS-SZILVÁS CSIRKE
SZÓJÁS-SZILVÁS CSIRKE / Stalex
4db egész csirkecomb 2db csirkemell 1 tk só 1 mk őrölt bors 1,5dl olívaolaj 1dl szójaszósz 3 ek méz 1,5dl sör 30 dkg félbevágott szilva
A csirkehúsokat sóval, borssal bedörzsölöm. Egy tepsibe beletöltöm az olajat, szójaszószt, mézet és a sört. Jól elkeverem, majd a masszába beleforgatva rakosgatom le a húsokat. Alufóliával lefedem a tepsit és kb. 180 fokos sütőben ropogósra sütöm a húst. Ha kész, kiszedegetem a húsokat és a tepsibe szórom a kimagozott szilvát, visszatolom a forró sütőbe és a gyümölcsöt is lepirítom. Ez lesz a hús mellé köretnek. Én speciel krumpli pürét is készítettem mellé. "
|