Adventi Florentin
Adventi Florentin / Latsia
5 dkg vaj 125 ml tejszín 125 g cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 mk fahéj 100 g vágott mandula / nem kell leszedni a barna héjat!!! 50 g cukrozott vágott narancshéj 50 g cukrozott vágott citromhéj 85 g liszt / nem tévedés!
A sütőt előmelegítjük 225 fokra.
Az első 5 hozzávalót összemelegítjük / nem forraljuk eszetlenül! / és belekeverjük a második 4 hozzávalót.
Sütőpapírral bélelt tepsirekre /2 kell hozzá/ kanállal 30 db kis halmot teszünk és addig sütjük, míg a szélei barnák a közepe világos marad.
/ez pár perc, nem odakozmáltatni!!/ Kicsit hűlni hagyjuk majd rácsra szedjük lapátkanállal és kihűtjük teljesen.
|