MEGLEPETÉS GOLYÓK
MEGLEPETÉS GOLYÓK / Latsia
27 db
300 g keksz 100 g darált mandula 125 g vaj olvasztva 75 ml tejszín 125 ml Amaretto csokoládé bevonásra
A kekszet összetörjük és a mandulával összekeverjük. Hozzáadjuk az Amaretto-t és a tejszínt, majd az olvasztott vajat is és jól összedolgozzuk. Kézzel kis golyókat formázunk a tésztából és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a golyókat. Nagyon finooom!
Latsia: - próbaképp 1/3 adagot csináltam, tényleg hypergyors és nagyon fini - mivel alkoholt most nem fogyaszthatok, mandulás kekszet /amaretti/ vettem és az Amaretto likőrt kihagytam - aki nem talál mandulás kekszet, és Amarettot sem akar beletenni, tegyen hozzá 1-2 csepp keserűmandula aromát - darabolt pisztáciával, fehércsokival, kókuszreszelékkel és mandulával díszítettem
|