Édes-savanyú tintahal
Édes-savanyú tintahal
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tintahal, 2 db édes zöldpaprika, bő olaj a sütéshez
A páchoz:
1 tojás fehérje 1-1 evőkanál szójamártás, liszt vagy étkezési keményítő 1 teáskanál száraz fehérbor
A mártáshoz:
4 evőkanál ketchup 3 evőkanál borecet 3 teáskanál szójamártás 1 evőkanál méz 1-1 evőkanál cukor és étkezési keményítő 1,5 dl víz
A kockákra vágott, bepácolt tintahalat bő olajban aranysárgára sütjük. Kivesszük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A megtisztított paprikát cikkekre vágjuk, és kevés forró olajban gyorsan megpirítjuk, úgy, hogy ropogós maradjon. Szépen elrendezzük a tintahalra. A mártást felforraljuk, és óvatosan a húsra öntjük.
Latsia: - kicsit kevesebb ecet kell bele sztem
|