Latsia konyhája
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LÁTOGATÓ ADATAI
 
CIPRUSI ÉTELEK
 
SVÉD RECEPTEK
 
RECEPTEK
 
ÉTELFOTÓK
 
UTOLSÓ 20 RECEPT
 
KONYHAI SEGÉDESZKÖZEIM
 
Kedvenc oldalaim
 
Óra
 
 
EGYTÁLÉTEL
EGYTÁLÉTEL : Melanzane alla Parmiggiana

Melanzane alla Parmiggiana


Melanzane alla parmiggiana / A.Gambadoro

4-5 főre

1, 5 kg padlizsán
600 g olasz passzírozott paradicsom
250 g Mozzarella sajt
rengeteg friss bazsalikom (nem szárított)
0,5 l olasz extraszűz olívaolaj
100-150 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt

"Szicíliában a padlizsánt a következő módon készítik elő:

A padlizsán héját csíkokban lehámozzuk, tehát egy lehámozott rész, egy héjas rész, és így tovább. Ezután a padlizsánt egyforma vastag hosszanti szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy edényben legalább egy órát hagyjuk pihenni (lehetőleg úgy, hogy valami súlyt rakunk rájuk). Ez nagyon fontos, mert így a padlizsán kiereszti magából a keserü ízt okozó levet. Amikor ez kész, kiöntjük ezt a levet, a szeleteket lemossuk és papírtörölközővel letöröljük. "

Tehát fontos kiereszteni a keserű levet és nagyon fontos hosszanti szeletekre vágni

Itt szoktak hibázni és lisztbe forgatni a padlizsánt: nem szabad.

Azt sem szabad, hogy grillezni a padlizsánt, olajban kell sütni!

"Ezután bőséges extraszűz olívaolajban a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az olaj mindig nagyon forró legyen, különben a padlizsán lassabban sül meg és közben rengeteg olajat felszív. Ezután az olajat felitatjuk a megsült szeletekről, és egy tányérban félretesszük őket.

Elkészítjük a paradicsomszószt úgy, hogy egy serpenyőben az olasz passzírozott paradicsomot enyhén megsózzuk és lassú tüzön főzzük, az utolsó percekben hozzáadunk néhány, kézzel apróra tépett friss bazsalikomlevelet (ehhez ne használjunk szárított bazsalikomot!), és pár csepp extraszüz olívaolajat. A paradicsomot kb. 10-15 percig főzzük, hogy megkapjuk a kívánt ízt és állagot, majd levesszük a tüzről.

Egy kis tepsi aljába pár kanál paradicsomszószt merünk, hogy az étel majd ne ragadjon le, és elkezdjük az első réteg padlizsánszeletet lerakni úgy, hogy a szeletek szélei fedjék egymást, és ne legyenek köztük hézagok. Az első rétegre teszünk pár, kézzel apróra tépdesett bazsalikomlevelet és mozzarella kis darabokát, majd megint pár kanál paradicsomszószt. Nem kell sok szósz, nem szükséges, hogy teljesen befedje a padlizsánt.

Ezután ugyanígy lerakjuk a második réteget, de mindig ügyeljünk arra, hogy a padlizsánszeletek között ne legyen rés.

A harmadik rétegre majd csak egy kis paradicsomszósz tegyünk, és a mozzarella helyett jó sok friss Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajtot reszeljünk rá úgy, hogy teljesen befedje a réteget /ne használjunk parmezánt, ami csak egy rossz utánzása az eredeti olasz sajtnak/.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 percig sütjük, majd kivesszük, és pár óra hosszát hülni hagyjuk, így az ízek teljesen összeérnek.

Itt szokott lenni egy másik hiba:

"a szicíliai hagyomány szerint a Parmigiana-t nem

Szabályos variációk:

-lehet főtt tojás szeleteket beletenni a rétegek közé és esetleg sonka vagy mortadella, anyum néha kis zsemlemozsát feldolgozza tojással és rákeni az egyik rétegre, de nem kell

 
KARÁCSONY NAPJA
 
MOTTÓM

EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL.
A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK.
Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)

 
RÓLAM
 
Copyright - Szerzői jogok
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.

A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá:
A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.

Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.

COPYRIGHT©2006Latsia.
Minden jog fenntartva.
 
BLOGOM
 
KEDVENCEIM
 
RECEPTES OLDALAK
 
KALÓRIA TÁBLÁZAT
 
SZIASZTOK
Sziasztok kedves Ismerősök!

Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg.
Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O)
Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.

Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok!
Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
 
Copyright
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
 
Karácsony

 
SZIASZTOK
 
Társalgó
Sziasztok! Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum. Kellemes időtöltést kívánok: Latsia
 
NAPTÁR
2024. Július
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Kukucs!
eXTReMe Tracker
 
Szia!




 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints