Fánkgombóc
Fánkgombóc / Marcsi1221
Hozzávalók: 16 darabhoz 2 dl tej 4 dkg élesztő 50 dkg liszt 10 dkg cukor 7, 5 dkg vaj/margarin 2 tojás 10 dkg cukrozott/kandírozott gyümölcs 30 dkg savanyú alma 7 dkg mazsola bő olaj a sütéshez 10 dkg porcukor 1 mk. őrölt fahéj
Elkészítés: Meglangyosítunk 1 dl tejet, és megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a közepébe beleöntjük az megfuttatott élesztős tejet. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a maradék tejjel, a tojással, és a masszába dolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A cukrozott/kandírozott gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, az almát megtisztítjuk, és felkockázzuk. A gyümölcsöket hozzákeverjük a tésztához, és még 15 percig kelesztjük.
A felforrósított olajba 2 kanál segítségével gombócokat szaggatunk, és kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat.
A porcukorral elkevert fahéjba forgatjuk, és tálaljuk
|