SZILVATORTA LIMONCELLOVAL
SZILVATORTA LIMONCELLOVAL / Latsia
500 g kész vajastészta 2 citrom reszelt héja és leve 4 ek tejszín 100g őrölt mandula 5 tojás 100 g olvasztott vaj 8 ek limoncello likőr 6 magozott, negyedelt szilva 200 g kristálycukor
Nyújtsd ki a tésztát és bélelj ki vele egy 25 cm átmérőjű tortaformát. Hagyd hűlni félórát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tegyél sütőpapírt a tésztára és töltsd meg sütőbabbal. Süsd vakon 15 percig, majd vedd le róla a papírt és a babot is. Tedd egy tálba a citromhéjat és a levet, a tejszínt, a mandulát, a cukrot, a tojásokat és a vajat. Keverd simára, majd add hozzá a limoncellot. Tedd a szilvákat a tésztára, öntsd le a keverékkel és süsd meg kb. 20-30 perc alatt. Hagyd teljesen kihűlni és szórd meg porcukorral a tálalás előtt.
Latsia: - a kész tészta helyett a jól bevált omlós tésztámmal készítettem, mert kicsi lett nekem a tészta, nem fért bele a keverék
|