Szilvás lepény
Szilvás lepény
5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg liszt, 0,5 dl rum, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szilva, a szóráshoz fahéjas porcukor
A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojás fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára vágjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral. (Nem csak szilvával jó: alma, sárga- vagy őszibarack, cseresznye, meggy is használható hozzá, sőt befőtt, vagy mélyhűtött gyümölcs is megfelel.)
Latsia: - 180 fokon sütöttem 30 percig - 24 x 30-as tepsiben
|