TÖLTÖTT MOGYORÓS KUGLÓF
TÖLTÖTT MOGYORÓS KUGLÓF / Latsia
25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
250 g vagy 2,5 dl Créme Fraiche
35 dkg liszt
3 tk sütőpor
25 dkg darált mogyoró
15 dkg barnacukor 1 tk fahéj
A puha vajat a cukrokkal, és a tojásokkal kikeverjük, hozzátesszük a Créme Fraiche-t, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzájuk, és elkeverjük. A darált mogyorót egy serpenyőben csak addig irítjuk, amíg megérezzük az illatát, nem barnítjuk! Hozzákeverjük a fahéjat és a barnacukrot. Egy kikent kuglófformát megszórunk 3-4 ek mogyorókeverékkel, majd a tészta felével megtöltjük, rászórjuk a maradék mogyorós keveréket és betakarjuk a tészta másik felével. Egy villával spirál alakban belehúzunk, mint a márványos sütiknéll, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 1 óra alatt készresütjük. Tűpróba!
Latsia: ha nincs creme fraiche-ed keverj össze fele-fele zsíros tejszínt zsíros tejföllel
|