ÉDESSÉGEK : MARCIPÁNOS-MAZSOLÁS MANDULÁS TEKERCS |
MARCIPÁNOS-MAZSOLÁS MANDULÁS TEKERCS
MARCIPÁNOS-MAZSOLÁS MANDULÁS TEKERCS / Latsia
300 g liszt 1 cs sütőpor 75 g cukor 1 cs vaníliáscukor 1 csipet só
1 tojás 150 g túró 6 ek tej 6 ek olaj 50 g margarin 100 g marcipánmassza
50 g mazsola 50 g sultana /nagyszemű világos mazsola 50 darabolt mandula 50 g cukor 1 cs vaníliás cukor
180 g porcukor 12 tk citromlé
Az 1. csoport hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a 2. csoport hozzávalóit és egy finom tésztává gyúrjuk. Meglisztezzük a munkafelületet és a tésztát is, majd egy 25 x 45 cm-es nagyságra nyújtjuk a tésztát. Megszórjuk a 3. csoport elkevert hozzávalóival és feltekerjük, majd 15 darabra szeljük. /Ha nagyobbakat szeretnél vágd csak 6 darabra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kis csigákat és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a citromlével elkevert porcukorral megkenjük.
Latsia: - ez a tészta igen lágy, lisztezd nyugodtan nyújtáskor, pedig én szilikon lapon nyújtottam - pillanatok alatt megvan és nagyon finom! - robotgéppel kevertem tésztává
|