ÉDESSÉGEK : Galette de rois – Három királyok süteménye |
Galette de rois – Három királyok süteménye
Galette de rois – Három királyok süteménye / Latsia
40 dkg levelestészta
2-3 ek baracklekvár
10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
1 felvert tojás
10 dkg darált mandula
2 ek konyak vagy sötét rum
lekenéshez: 1 felvert tojás
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Vágd ketté a tésztát és nyújtsd mind2 darabot 25 cm kerek lappá.
Tedd az egyiket egy tortaformába és kend meg a baracklekvárral a széleitől 2 cm-re belül.
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd tedd hozzá a tojást, a mandulát és a konyakot.
Keverd össze és kend meg vele a lekváros lapot.
Kend meg vízzel a szélét és tedd rá a másik lapot és nyomd össze a tésztákat.
Cikk-cakkozd be villával, majd kend meg egy felvert tojással és 25-30 perc alatt süsd készre.
Latsia:
- jól össze kell a széleket nyomni, én nem tettem ezért kinyílt, és a felső tészta kisebbre összeugrott
- nagyon-nagyon finom
|