SZTRAPACSKA
SZTRAPACSKA / Latsia anyukája
45 dkg burgonya 1 tojás só 30 dkg liszt 20 dkg juhtúró 5 dkg szalonna 2 ek tejföl
A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, megsózzuk, és annyi lisztet keverünk apránként hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Nekem a fenti mennyiségek kellettek.
A juhtúrót elmorzsoljuk és egy nagy tálba szórjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a vékonyra csíkozott szalonnát. Vizet melegítünk, megsózzuk és a tésztát beleszaggatjuk. Ezt a mennyiséget lehet egyben készíteni. Amikor a nokedlik megfőttek /picit több idő, mint a nem burgonyás nokedli/, leszűrjük és a juhtúróra öntjük, rákanalazzuk a tejfölt, jól átkeverjük. Tányérokra tesszük és megszórjuk a pirított szalonnacsíkokkal és ráöntjük a szalonna zsírját is.
|