AJVAR-PARADICSOMOS SZENDVICSKRÉM
AJVAR-PARADICSOMOS SZENDVICSKRÉM
kb. 250 g eltartható: hűtőben 5 napig
2 paradicsom 200 g tejszínes friss-sajt 2 ek ajvar só, bors
1. A paradicsomot lemossuk, lecsöpögtetjük, keresztbe bevágjuk és forrásban lévő vízbe mártjuk /nem főzzük/, hideg vízzel hirtelen lehútjük. A paradicsom héját lehúzzuk, negyedekre vágjuk, a szárvégződést kivágjuk, a húsát felkockázzuk.
2. A friss-sajtot az ajvarral elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, végül a paradicsomkockákat belekeverjük.
3. A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott, száraz üvegbe töltjük, jól lezárjuk és a hűtőbe tesszük.
Ciabattát vagy baguettet ajánlunk hozzá.
Latsia: - féladagot csináltam, isteni - egy kis paradicsomot nem kevertem a krémbe, ezzel díszítettem a végén és egy kis snidlinggel
|