Diós Brownies
Diós Brownies / Latsia
100 g vaj 100 g keserűcsoki 220 g barnacukor 2 tojás 1 tk vanília 125 g liszt csipet só 1/2 tk sütőpor 100 g darabolt dió
A diós brownie-t nem szabad sokáig sütni, a lényeg, hogy szaftos maradjon. A vajat közepes hőmérsékleten megolvasztjuk, a keserűcsokit kis darabokra tördeljük és az olvasztott vajhoz keverjük a barna cukorral együtt. Hűlni hagyjuk. A tojásokat, a vanília aromát és egy csipet sót hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjül és a csokimasszához szitáljuk. A feldarabolt diót is hozzákeverjük. Egy zsírozott 20 x 20-as tepsibe töltjük, hogy kb 3 cm magas legyen.
180 fokos sütőben közepes sínen 20-25 perc alatt készresütjük.
Hűlni hagyjuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk.
Latsia: - nem találtam 20 x 20-as tepsit, ezért kicsit laposabb lett a sütike, de isteni finom!
|