PAELLA
PAELLA / Latsia
1 kg-os csirke 35 dkg rizs 15 dkg zöldborsó 3 ek olívaolaj 4 gerezd fokhagyma 3 fej vöröshagyma 2 színes paprika 7 dl tyúkhúsleves 3 érettebb paradicsom 15 dkg sonka 15 dkg sovány sertéshús 20 dkg főtt apró rák 6 db főtt kagyló 6 db főtt királyrák 2 kk pirospaprika 1 mk őrölt sáfrány, kakukkfű, só, fekete bors, 1 tk oregánó 1 ek aprított petrezselyemlevél
Egy nagy, lapos serpenyőben meleg olajban megpirítjuk a feldarabolt csirkét, sertéshúst és a sonkát. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, vöröshagymát, felszeletelt paprikát, hámozott, feldarabolt paradicsomot. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjuk hozzá a levest és egy pohárnyi vizet, a sót, borsot, rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a sáfrányt /ettől lesz szép sárga szín/, zöldborsót, a rákokat. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyük a tetejére a kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel. Tehetünk még a tetejére olajbogyót és articsóka szívet. Főzhetünk bele halat is, kisebb darabokat adjunk hozzá, akkor, amikor beletesszük a rizst.
Latsia: - csirkecombbal csináltam nem egész csirkével!
|