Csokoládékenyér
Csokoládékenyér / Amadea
5 dkg vaj, 10 dkg étcsoki, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 sütőpor, 20 dkg rétesliszt, 1, 5 dl tej, 1 narancs
A vajat az étcsokoládéval gőzfürdőn felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral és sütőporral habosra keverjük, majd a langyos csokoládékrémmel összekeverjük. Ezután a lisztet és a tejet óvatosan hozzáadjuk és simára dolgozzuk, majd a narancslevét és reszelt héjját és hozzátesszük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (kb 31 X 22 cm) és forró sütőbe tesszük, kb 5 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet és megsütjük (tűpróba, óvatosan, hogy az alja meg ne égjen). Amikor kihűlt a tészta, kiborítjuk, majd visszafordítjuk és megkennjük a következő krémmel:
3 ek kakaót 3 ek cukorral és egy kis vízzel simára főzünk (óvatosan kis lángon különben összecsomósodik), majd ha langyos tesszünk bele 2 dkg vajat és simára keverjük. Rátesszük a tésztára és villával hullámokat húzogatunk, hogy szép legyen. 5 dkg étcsokit vagy megreszelünk vagy forgácsokat csinálunk belőle és megszórjuk vele a süteményt
Latsia: dupla adag krémet csináltam.
|