HÚSOSFAZÉK RÓMAI MÓDRA
HÚSOSFAZÉK RÓMAI MÓDRA
40 dkg hámozott paradicsom 2,5 dl húsleves só,bors, oregano 25 dkg g darálthús 1 hagyma fokhagyma 1 tojás 1 ek zabpehely Parmezán sajt rizs
A paradicsomot egy tálba tettem, felöntöttem a levessel, megszórtam a fűszerekkel és felforraltam. Összekevertem az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a tojással, sóval-borssal a húst, végül hozzákevertem a zabpelyhet. 12 db húsgolyót formáztam belőle. A rizst a paradicsomlevesbe tettem, elkevertem és beletettem a húsgolyókat. Lefedve kis lángon 20 perc alatt megfőztem. A végén óvatosan átkevertem és egy pici vizet adtam hozzá, sajttal megszórva tálaltam. /Ezutóbbi most lemaradt, mert nem volt itthon Parmezán, viszont dupla hússal csináltam/
|