Latsia konyhája
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LÁTOGATÓ ADATAI
 
CIPRUSI ÉTELEK
 
SVÉD RECEPTEK
 
RECEPTEK
 
ÉTELFOTÓK
 
UTOLSÓ 20 RECEPT
 
KONYHAI SEGÉDESZKÖZEIM
 
Kedvenc oldalaim
 
Óra
 
 
SALÁTA
SALÁTA : TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA

TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA


TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA ROPOGÓS SZALONNÁVAL / Stahl

30 deka krumpli, só, 30 deka gyorsfagyasztott ceruzabab, 4 tojás, 10 deka füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj, 2 kis doboz tonhalkonzerv (egyenként 15 dekásak), 20 deka endíviamix,

Az öntethez: 2 evőkanálnyi fehérbor ecet, 4-6 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanálnyi dijoni mustár, frissen őrölt bors

Mivel dacára a hivatalos előírásoknak, az én salátámban krumpli is van, azzal kezdem, hogy meghámozom a szemeket, majd 1,5 centis kockákra vágom őket. A krumplikockákat beleszórom egy fazékba, és annyi hideg vizet öntök rájuk, amennyi bőven ellepi a falatkákat. Szórok a vízbe kevés sót, majd erős lángon felforralom. Ahogy elkezd bugyogni, rögtön visszeveszek kicsit a tűz erejéből, és rápillantok az órára. Úgy vettem észre, hogy innentől számítva 3 perc után érdemes melléjük küldenem a fagyos ceruzababokat, mert ha további 7 percig együtt főnek, akkor végül egyszerre puhulnak meg. De mindenki döntsön maga, azaz szúrjon bele egy kis késsel a krumpliba is meg a babba is, és ítélje meg, kellemes-e az állapotuk, vagy még szükségük van néhány percre. Miközben puhul a krumpli meg a bab, egy kisebb lábosban is vizet forralok. Ha már lobogva forr, akkor kanállal beleengedem a tojásokat, és nagyságuktól, meg hőmérsékletüktől függően 6-7 perc alatt annyira főzöm őket keményre, hogy a közepük azért kicsit még lágy maradjon. Ha letelt az idejük, akkor leöntöm róluk a forró vizet, engedek rájuk a csapból hideget, és amikor már kihűltek, megpucolom, majd felnegyedelem őket. Hogy a tűzhelyen a harmadik égő se maradjon munka nélkül, ujjnyi csíkokra vágva beleollózom egy serpenyőbe a füstölt szalonnát, öntök rá kevés olajat, és gyengéd lángon kevergetve megpirítom. Amíg a szalonnacsíkok ropogósra sülnek, a tojások, a krumpli meg a bab pedig fő, megmosom a már eleve összetépkedett darabkákban árult salátaleveleket, aztán vagy a salátacentrifugában, vagy papírtörlőn szétterítve, megszárítom a fodrokat. Ezalatt az idő alatt szoktam a tonhalkonzerveket is lecsepegtetni, majd félfalatnyi nagyságúra szétszedni egy villával, mert a szalonnának kell vagy 8 perc ahhoz, hogy pörcösre piruljon. Aztán a megfőtt krumplikockákat meg ceruzababokat leszűrőm, és amíg lecsepegnek, szűrőlapátottal kiszedem a serpenyőből a ropogós szalonnacsíkokat. Beleszórom őket egy papírtörlővel bélelt, mély tányérba, és elkészítem a meleg öntetet. És bár a meleg dresszing nagyon finom dolog, mégsem huncutul profi boszorkányság. Mert egyszerűen csak annyi az egész, hogy a szalonnás serpenyőbe, – nem szabad elmosogatni előtte - beleöntöm az olivaolajat (attól függ a mennyisége, hogy mennyi zsiradék sült ki a szalonnából, és maradt benne az edényben) meg a fehérborecetet, aztán hozzápottyantom a mustárt, és mérsékelt lángon kézi habverővel kevergetve az egészet összeforralom. Így a szalonna füstös íze belevegyül az öntetbe is, és isteni lesz. Minden kész, nincs más hátra, összeállíthatom a salátát. A krumplikockákat, a ceruzababot, a salátaleveleket, valamint a tonhalcafatokat belerakom egy nagy keverőtálba, aztán alaposan összeforgatom őket a jóízű öntettel. Utána a keveréket kiadagolom a tányérokra, elosztom rajtuk a főtt-tojás gerezdeket, és befejezésképpen elszórom mindegyik adag tetején a ropogós szalonnapörcöket. Egy kis frissen őrölt borssal még megszórom őket, és ehetünk. 4 adag lesz belőle.

 
KARÁCSONY NAPJA
 
MOTTÓM

EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL.
A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK.
Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)

 
RÓLAM
 
Copyright - Szerzői jogok
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.

A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá:
A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.

Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.

COPYRIGHT©2006Latsia.
Minden jog fenntartva.
 
BLOGOM
 
KEDVENCEIM
 
RECEPTES OLDALAK
 
KALÓRIA TÁBLÁZAT
 
SZIASZTOK
Sziasztok kedves Ismerősök!

Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg.
Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O)
Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.

Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok!
Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
 
Copyright
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
 
Karácsony

 
SZIASZTOK
 
Társalgó
Sziasztok! Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum. Kellemes időtöltést kívánok: Latsia
 
NAPTÁR
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Kukucs!
eXTReMe Tracker
 
Szia!




 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints