Tejfölös csokoládékuglóf
Tejfölös csokoládékuglóf /Apoletta
Összeállítás: 15 perc Sütés: 35 - 40 perc 25 dkg kristálycukor 25 dkg rétesliszt 1 csomag süt őpor 10 dkg kakaó 1 kiskanál szódabikarbóna 0, 6 dl olaj 2 dl tejföl 1, 5 dl víz 2 tojás
1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy kiolajozunk. 2. Valamennyi hozzávalót mély tálba töltjük, és elektromos habverővel simára, könnyűre verjük. 3. A tésztát a formába kanalazzuk, és a forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Jó tudni: Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabot vagy fagylaltot, esetleg friss gyümölcsöt is kínálunk hozzá.
Gazdag csokoládémáz
6 dkg vaj 10 dkg összevagdalt csokoládé 1 evőkanál tejszín A csokoládét a vajjal és a cukorral összekeverjük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, alaposan kikeverjük, langyosra hűtjük, és a tésztára öntve széles pengéjű késsel elsimítjuk.
|