KÁVÉS KUGLÓF
KÁVÉS KUGLÓF / Latsia
3 tk instant kávé
1 ek forró víz
3 tojás
16 dkg porcukor
15 dkg liszt 2 kk sütőporral elkeverve
1 ek kakaópor
15 dkg olvasztott vaj
kávészirup:
16 dkg porcukor
180 ml víz
3 tk instant kávé
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre.
Kenjünk ki egy 21 cm átmérőjű kuglófformát.
Keverjük össze a kávét a vízzel.
Verjük fel a tojást egy kis tálban mixerrel, amíg krémes lesz.
Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg elvegyül.
Öntsük át egy nagyobb tálba, forgassuk bele a lisztet és a kakaót, majd a vajat és a kávés keveréket.
Öntsük a formába és 40 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk 5 percig a formában pihenni, majd borítsuk egy sütőpapírral fedett rácsra és öntsük rá a szirup 3/4-ét.
A maradék sziruppal leöntve tálaljuk.
A szirup elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat egy kis lábosban és forralás nélkül melegítsük addig, amíg a cukor elolvad.
Forraljuk fel, majd önstük egy tűzálló üvegbe vagy pohárba.
Latsia:
- légkeverésen 160 fokon sütöttem
- nagyon gyors és nagyon finom, szaftos kuglóf
|