CSERESZNYETORTA
CSERESZNYETORTA / Latsia
8 főre / hát majd csak megbirkózunk vele:O)
Az omlós tésztához:
200 g liszt 100 g vaj 50 g cukor csipet só 1 tojás zsiradék a forma kikenéséhez
szárazbab az elősütéshez / na itt követ használtam:O) 500 g cseresznye vagy meggy vagy feketeáfonya 80 g porcukor 20 g étkezési keményítő 4 tojás 2, 5 dl tejszín
1. A tésztát összegyúrjuk és hideg helyre tesszük. 2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. 3. Zsiradékkal kikenünk egy 26 cm-es csatos tortaformát. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a forma alját, és a szélét 4 cm magasan. 4. Sütőpapírból akkora kört vágunk, mint a forma, ráterítjük a tésztára, és egy réteg szárazbabot rakunk rá. 25 percig sütjük a tésztát. 5. Levesszük a tésztáról a babot és a papírt, megszórjuk a gyümölccsel. 6. A maradék hozzávalókat alaposan elkeverjük és a gyümölcsre öntjük. Kb. 35 percig továbbsütjük 180 fokon, langyosan kínáljuk.
470 kcal / fő, 8 g fehérje, 25 g zsír, 50 g szénhidrát
|