TINTAHAL BURGONYÁVAL
TINTAHAL BURGONYAVAL / Kira
1 kg tintahal 50 dkg burgonya 2 friss paradicsom 1 voroshagyma 1/2 piros paprika, zellerszar
A tintahalat nagyobb darabokra vagni. Egy nagyobb edenyben olivaolajat melegiteni, es az aprora vagott hagymat + 1 gerezd aprora vagott fokhagymat megpriritani a kisebb darabokra vagott zellerszarral egyutt.
Hozzaadni a halat, atforgatni a meleg hagymas zelleres olajon, es pici feher borral felonteni. Hozzaadni a 2 kockara vagott paradicsomot, es a kockara vagott paprikat, sozni, es addig fozni, meg felig meg nem fott. Ekkor hozzaadni a nagyobb kockara vagott krumplit, es puhara fozni. (a krumplinak majdnem szet kell fonie). (ha kell, kockabol fott huslevessel fel-felontogetni). A vegen petrezselyemzolddel meghinteni.
EZ EGY NAGYON HÍRES OLASZ RECEPT, ÉS GARANTÁLTAN FINOM!
|