Marcipános mogyorós sarkocskák
Marcipános mogyorós sarkocskák / bibic1945
20 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütöpor, 10 + 10 dkg cukor 3 csomag vaniliás cukor, 1 csipet só, 1 tojás, 12, 5 dkg hideg vaj, 10 dkg marcipánmassza, 2 evökanál konyak, 20 dkg durvára vágott mogyoró, 20 dkg orolt mogyoró 1, 5 dl creme fraice /zsiros édes tejföl/ fehér és keserü- csokibevono.
Liszt, sütöpor, 10 dkg cukor, 1 vaniliáscukor, só vaj és a tojás – ezeket a keverögéppel összekeverjük, majd kézzel sima tésztát gyurunk belöle. Kinyujtjuk kb. 35x40 cm-esre, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk. A marcipánt durvára lereszeljük hozzáadjuk a konyakot, az örölt mogyorót. A tejfölt 10 dkg cukorral és két vaniliás cukorral közepes lángon összemelegitjük, hogy a cukor elolvadjon. Azonnal a mogyoróra meg a marcipánra öntjük és a tésztán egyenletesen elsimitjuk. Elömelegitett sütöben kb. 175 fokon, légkeverésessel 150 fokon, gázsütöben a 2-es fokozaton kb. 25 percig sütjük. A félig kihült tésztát kb. 4x4 cm-es darabokra vágjuk, majd félbevágjuk három- szögekre. A csokimasszát felolvasztjuk, elöször a fehér, majd a fekete csoki masszába márjuk a sarkocskákat.
Latsia: -en probakepp feladagot csinaltam, hiba volt, isteni!!!
|