Csokis, mákos kuglóf / Pazsu
Csokis, mákos kuglóf / Pazsu
12 dkg őrölt mák, 2,5 dl tej, 1 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg margarin v. vaj, 20 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 6 tojás, 50 dkg liszt, 1 csg sütőpor, 10 dkg étcsokidarabkák
A mákot a tejjel felfőzzük, hogy sűrű masszát kapjunk, majd a rummal és a citromhéjjal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük egyenként a tojásokkal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.
A tészta felébe keverjük a mákot és egy kivajazott, lisztezett kuglófformába simitjuk.
A tészta másik felébe keverjük a csokiforgácsokat és azt is a formába simítjuk a másik tészta tetejére.
Kb. 170 fokon, légkeverésessel sütjük kb 60 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
Majd porcukorral megszórva tálaljuk. Nagggyon finom!
Latsia:
- nekem 45 perc alatt már készen lett, igaz nem kuglóf, hanem koszorúformában sütöttem
- kicsit tömör, de nagyon finom
- csokicseppel csináltam, de máskor többet teszek bele
|