DIMI KEDVENCE
DIMI KEDVENCE / Latsia
1 csésze barnacukor 3 ek cukor 2 nagy tojás 1 csésze méz 1 ek instant kávé 1 tk fahéj, 1/2 tk szerecsendió, 1/2 tk őrölt szegfűszeg 2 csésze liszt 3 tk sütőpor 10 dkg szeletelt mandula vagy mandulaforgács
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Verjük fel a tojást a barna és fehér cukorral, míg habos, krémszerű és fehér nem lesz. Adjuk hozzá a mézet és a kávét és keverjük alacsony fokozaton addig, míg el nem vegyül. Keverjük össze a lisztet, fűszereket és a sütőport, majd keverjük el a tojásos keverékkel. Vegyítsük bele a mandula felét is. Öntsük bele a tésztát egy kikent, kilisztezett 20 x 20 cm-es tepsibe, majd szórjuk meg a maradék mandulával. Süssük kb 45 percig, míg a közepén ujjal benyomva ruganyosnak nem érezzük a tésztát. Hagyjuk a tepsiben hűlni 10 percig, majd borítsuk ki. Melegítsünk sárgabarack dzsemet és kenjük meg a tetejét.
|