| | CSIRKE : GYÜMÖLCSÖS CSIRKEMELL | 
 
 GYÜMÖLCSÖS CSIRKEMELLGYÜMÖLCSÖS CSIRKEMELL / Anya77
 A csirkét letakartam alufóliával, hogy meg ne fázzon szegény, 1 dl fehér bort öntöttem alá, hogy amíg kellö meleg nem lesz a sütő, addig is melegítse valami. :O))Alatta vöröshagyma, birsalma, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, 3 gerezd fokhagyma van.
 A hasüreget füszereztem: só,bors,oregano,majoranna,zsálya.
 Hideg sütőbe toltam. 180 fokra beállítottam. Nem légkeveréses, villany.
 A bemelegedéstöl számítva 25 percig fólia alatt, majd kitakarva, bőrivel fölfelé, 2-3x levével locsolva még 10-15 perc.
 Bazi nagy csirke volt. Szépen átsült, párolódott.
 Csirkemell hanyatt, fűszeresen, befejezés elött kb. 15 perccel hasra fektetve, pirosra sülve. Köret párolt rizs (kurkumával és kevés darált,szárított zöldséggel,borssal füszerezve).
 
 Latsia:
 - filézett csirkemellből csináltam
 - a köret kuszkusz volt
 - a gyümölcságy ezekből állt: aszalt szilva, aszalt barack, aszalt datolya, alma, narancs és a hagymák
 
 |