PISZTÁCIÁS - CSOKIS MÉZES CSILLAG
PISZTÁCIÁS - CSOKIS MÉZES CSILLAG / Latsia
25 dkg méz
12 dkg kristálycukor
1 zacskó van.cukor
12 dkg vaj
4 tojás
2 dl tejszín
1 zacskó mézeskalácsfűszer
10 dkg darált mogyoró
20 dkg étcsoki
olaj
2 dkg pisztácia
12 fél dió
A mézet a 2féle cukorral és a vajjal addig hevítjük, amíg a cukor megolvad.
Hűlni hagyjuk 15 percig.
A tojásokat a tejszínnel, a fűszerkeverékkel, a liszttel, a sütőporral és a mogyoróval a mézes masszához adjuk, összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt 32 x 39 -es tepsire tesszük és 175 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt megsütjük.
Az étcsokit megolvasztjuk, hozzákeverünk egy kis olajat.
A kihűlt tésztából 12 csillagot szúrunk ki, a tetejüket a csokiba mártjuk, pisztáciával és dióval díszítjük.
Latsia:
- nekem a tészta nem volt gyúrható állagú, hanem folyékony krémes így egyszerűen belesimítottam a tepsibe
- a kiszúrás után megmaradt tésztát most fogom felhasználni egy másik sütihez
|