GYORS SAJTOS KENYÉR
GYORS SAJTOS KENYÉR / Latsia
olivaolaj az olajozáshoz 450 g liszt 1 tk szódabika 1 tk só 3-4 dl író 9 dkg cheddar sajt / trappista is jó
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra és kenj ki egy tepsit olívaolajjal. Tedd a lisztet, a szódabikát egy tálba és keverd hozzá a sót a kezeddel. Csinálj egy kis mélyedést a közepébe és öntsd bele az írót. Egy kézzel, körkörös mozdulattal apránként kívülről keverd hozzá a lisztet, és készíts belőle egy ragacsos tésztát. Ha kell, adj hozzá még írót. Tedd az olajos tepsire és nyújtsd ki 25 x 30 cm-re egy lisztezett sodrófával. Kend le a tetjét még olajjal és szórd meg a sajttal. Süsd 20-25 percig, csavard le a sütő hőfokát 200 fokra és süsd tovább 10 percig. Ha megsült, tedd egy rácsra hűlni, és pár perc múlva szeleteld fel háromszögekre. Nagyon finom leves mellé!
Latsia: - féladagot sütöttem egy tortaformában, így már egyből könnyebb volt cikkekre vágni - nekem lágy volt a tészta, mint egy sütié, így csak beleöntöttem a formába és vizes kézzel elsimítottam a tetejét
|