JUHARSZIRUPOS SZILVÁS MORZSA
JUHARSZIRUPOS SZILVÁS MORZSA / Latsia
8 db szilva félbevágva, kimagozva 4 ek juharszirup 5 dkg puha vaj 5 dkg liszt 5 dkg zabpehely 2,5 dkg világos barnacukor 1/2 tk fahéj 2,5 dkg hámozott mandulapehely
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tedd a szilvákat a héjas felükkel lefelé egy sütőtálba, spricceld meg a juharszirup felével és süsd 10 percig. Közben tedd egy tálba a vajat, a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a fahéjat, keverd el, amíg morzsás lesz. Keverd hozzá a mandulát és szórd meg vele a szilvákat. Spricceld meg a maradék juharsziruppal és süsd további 15 percig, amíg a teteje megbarnul.
Latsia: lehet sodóval vagy tejszínhabbal tálalni, de felesleges, így isteni, ahogy van!
|