Bazsalikomos kenyér
Bazsalikomos kenyér / Latsia
400 g liszt 2 dl langyos víz 1,5 tk só 1 tk cukor 1 ek olaj 2 dkg friss élesztő 1 marék bazsalikom 1-2 ek olívaolaj
A hozzávalókat a kenyérsütőgép dagasztotta, majd kelesztette 30 percet, kivettem a tésztát, kinyújtottam, megkentem az olívaolajban elkevert apróra vágott bazsalikommal, feltekertem és tepsin további 30 percet kelesztettem. Közvetlenül a sütés előtt vágtam be és a vályatokat megkentem egy kis maradék bazsalikomos olajjal. Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra, közben bennt volt a tészta, és amikor elérte a kívánt hőfokot a sütő, attól számított 20-25 percig sütöttem.
Latsia:
- nagyon finom kenyérke - legközelebb dupla ennyi bazsalikomot teszek bele, hogy még intenzívebb legyen az íze - bármilyen fűszernövénnyel készíthető, sőt szárított fűszerrel is
|