BAGEL
BAGEL / Latsia
1/2 kg finomliszt 2 tk instant élesztő 340 ml langyos víz 1,5 ek cukor 1,5 tk só
szezámmag a szóráshoz 1 tojássárgája + 3 ek víz a kenéshez
A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem és elindítottam a dagasztó kelesztő progit. Attól kezdve, hogy megáll a dagasztás, 40 percig hagytam kelni, majd kivettem a tésztát, hosszúkásra formáztam, 8 részre vágtam, gombócokká formáztam őket, a közepükbe a fakanál nyelével lyukat fúrtam /lehet ujjal is/ és az ujjaimon pörgetve karikákat formáztam belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsin 30 percig kelesztettem, majd lekentem a vizes tojássárgájával, megszórtam a szezámmaggal és 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készresütöttem őket. Jó nagyra keltek meg, úgyhogy összeértek, lehet, hogy legközelebb 2 tepsiben kellene sütni... Annyit még hozzátennék, hogy a 2. kelesztés után a közepükben lévő lyukak kisebbek lettek, de a mutatóujjammal körkörös mozdulatokkal megnagyobbítottam őket...
|