Goffri - Waffel
Waffel / Alchri
12,5 dkg margarin vagy vaj, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1 csapott tk sütőpor, csipet só, 1,2 dl víz vagy más folyadék
Fontos! A sütőt jól ki kel kenni margarinnal, vagy olajjal.!!!Előmelegítés után 3-4 percig sütjük, Frissen kell fogyasztani és nem szabad egymásra rétegezni, mert megpuhul. Legjobb, ha toast tartóba teszed és egyenként kenegeted, ahogy fogy.
Tehát a keverőedénybe a vaj, cuko, tojás, habosra keverjük, hozzá a sütőporos liszt és a folyadék. A palacsintatésztánál sűrűbb legyen.
Az alaptésztát sokféleképp lehet ízesíteni. úgy mint a palacsintát, de lehet sonka-reszelt sajt, vagy gyümölcsök reszelve.
Ha sós tésztát csinálsz, eleve megfűszerezheted borssal, paprikával, fokhagymával, köménnyel és víz helyett húslé (leveskocka)
Egy másik: 8 dkg vaj, 6 dkg cukor, 1 cs van. cuk, 3 tojás, 3,75 dl tej, 30 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, egy pici rum. Ez is jó
|