Paradicsomos halgratin
Paradicsomos halgratin / Latsia
Hv. 4 személyre:
4 szelet halfilé só, bors, 4 ek citromlé 10 dkg vaj vagy margarin 1/2 kg paradicsom 8 deka kétszersült, vagy piritós vagy prézli 2-3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1/2-1/2 kk. szárított oregano és kakukkfű
1. A halat leöblíted, lecsepegteted, meghinted sóval-borssal, citromlével. 2. Diónyi vajjal/margarinnal kikensz egy közepes méretű sütőedényt, egymás mellé fekteted a halakat. A paradicsomokat megmosod felszeled, és kissé egymásra csúsztatva a halakra fekteted. 3. A kétszersültet nejlonzacsiban húsverővel finomra töröd, a maradék vajat felolvasztod, beledobod az áttört fokhagymát, összeforrósítod, lehúzod a tűzről es belekevered a kétszersültmorzsat, a finomra vágott petrezselymet és a zöldfűszereket. 4. Arányosan a halszeletekre ill. paradicsomra simítod a keveréket és 200 fokora előmelegitett sütőben középen 15-20 percig sütöd
|