Káposztás disznótoros
KÁPOSZTÁS DISZNÓTOROS / Marcsi1221
3 dl pörkölt alaplébe beleteszek kb. 0, 5 kg kinyomkodott káposztát, babérlevelet, 4-5 babérlevelet, 1 mk. őrölt köménymagot. Ezt félig megpárolom, majd sütőedénybe rakom úgy, hogy kb. 2 cm magasságú legyen. Erre teszem a disznótorost. Ha szeretitek a káposzta közé lehet tenni felkockázott húsos füstölt szalonnát (én kockázott bacont tettem).
Mellé hagymás főtt vagy sült burgonyát ajánlanak. Nagyon kiadós.
/Nem szoktam leönteni a szaftot. Én nem teszek alá olajat vagy zsírt. A bacon kockákat kicsit átsütöm, és abban dinsztelem meg a hagymát. Ha nagyon kevés zsír sül ki, akkor egy pici olajat teszek még hozzá, és utána a 1 db Maggi pörköltszaft kockával csinálom a rajta lev ő utasítás szerint. Ha nincs itthon, akkor hagyományos módon készítem a 3 dl. alaplét. /
Latsia: pont így csináltam és fagyottan, de megszurkálva tettem rá a disznótorost, szintén Marcsi1221 tanácsára és úgy toltamaz egészet a 200 fokra előmelgített sütőbe, ahol 30 perc alatt készresült és nem repedt meg a héjja!
|