Gyors vágott rozskenyér
Gyors vágott rozskenyér / Marion
400 g rozsliszt 200 g búzaliszt 60 g árpamaláta 40 g élesztő 20 g só 500 g író /kézmeleg 1 ek ecet 1 ek citromlé 1/2 tk őrölt köménymag vagy koriander
A liszteket egy tálban elvegyítjük, a közepébe egy mélyedést alakítunk is beleteszünk némi írót és az élesztőt, majd betakarjuk liszttel és 10 percig kelni hagyjuk az élesztőt. Belekeverjük a többi hozzávalót és 3 perc alatt simára dagasztjuk. Lefedett tálban a duplájára kelesztjük. Gyorsan átdagasztjuk és egy kör alakú, sütőpapírral bélelt formába tesszük, a tetejét jól belisztezzük és egy éles késsel bevagdossuk, majd további 20 percig kelesztjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva 200 fokra csökkentve a hőt további 50 percig sütjük.
Latsia: - porélesztővel csináltam 11 g - árpamalátát nem tettem bele - író helyett joghurttal csináltam
|