CSIRKE : Nem lehet abbahagyni csirke |
Nem lehet abbahagyni csirke
NEM LEHET ABBAHAGYNI CSIRKE / Kiskegyed
6 csirkecomb 8-10 dkg liszt 1 púpozott tk. pirospaprika 1-1 mokkáskanál majoránna és törött bors 1 teáskanál só 2 gerezd fokhagyma 10 dkg füstölt sajt 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 dl tejföl 4 ek. olaj kevés vaj, késhegynyi õrölt kömény
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A húsdarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsibe, vagy nagyobb jénaiba egymás mellé rakom a lisztes husokat, a maradék lisztes keveréket a tetejére szórom, egyenletesen elosztva. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel szépen meglocsolom. A tálra (tepsire) alufóliát borítok, és elõmelegített forró sütõben közepes lángon kb. 50 percig sütöm, majd a fóliát levéve megpirítom kicsit. Mindenfajta köret illik hozzá, és szereti, ha salátaféle is társul mellé.
|