| 
 GYORS SAJTOS KENYÉR
GYORS SAJTOS KENYÉR/ Latsia 
 olivaolaj az olajozáshoz
 450 g liszt
 1 tk szódabika
 1 tk só
 3-4 dl író
 9 dkg cheddar sajt / trappista is jó
 
 Melegítsd elő a sütőt 230 fokra és kenj ki egy tepsit olívaolajjal.
 Tedd a lisztet, a szódabikát egy tálba és keverd hozzá a sót a kezeddel.
 Csinálj egy kis mélyedést a közepébe és öntsd bele az írót.
 Egy kézzel, körkörös mozdulattal apránként kívülről keverd hozzá a lisztet, és készíts belőle egy ragacsos tésztát.
 Ha kell, adj hozzá még írót.
 Tedd az olajos tepsire és nyújtsd ki 25 x 30 cm-re egy lisztezett sodrófával.
 Kend le a tetjét még olajjal és szórd meg a sajttal.
 Süsd 20-25 percig, csavard le a sütő hőfokát 200 fokra és süsd tovább 10 percig.
 Ha megsült, tedd egy rácsra hűlni, és pár perc múlva szeleteld fel háromszögekre.
 Nagyon finom leves mellé!
 
 Latsia:
 - féladagot sütöttem egy tortaformában, így már egyből könnyebb volt cikkekre vágni
 - nekem lágy volt a tészta, mint egy sütié, így csak beleöntöttem a formába és vizes kézzel elsimítottam a tetejét
 
 |