Chili con carne
Chili con carne / - Jamie O.
2 közepes fej hagyma 1 gerezd fokhagyma olivaolaj 2 csapott kk cayenne-i bors 1 friss piros, kimagozott finomra aprított chili paprika 1 púpozott kk őrölt köménymag só, bors 500 g darált marhalapocka, vagy hátszin, vagy a legjobbfajta darált marhahús 200 g olajos aszalt paradicsom 2 doboz 400g-os paradicsomkonzerv 1/2 rúd fahéj 2 doboz leszűrt 400 g-os vörösbabkonzerv A hagymát és a fokhagymát turmixban őröld finomra, majd egy kevés olajon párold puhára.
Add hozzá a cayenne-i borsot, a friss chilipaprikat, a köményt, és ízesítsd sóval és borssal. Röpülhet közéjük a darálthús, kavargasd es piritsd, míg meg nem barnul.
Turmixold az aszalt paradicsomot annyi saját olajával, hogy péppé lazuljon, és add a húshoz a parikonzerv, a fahéj meg 1 deci víz társaságában. Ízlés szerint sózd és borsozd újra.
Várj, míg rotyogni kezd, boríts rá sütőpapírt, tedd rá a fedőt, aztan egészen kis tűzön főzögesd 1 1/2 óráig, vagy dobd be az edényt a sütőbe /150 fokra/ szintén ennyi időre.
A főzési idő vége előtt 30 perccel keverd bele a leszűrt vörösbabot. Megjegyzés: Sokkal finomabb fogás, ha egy nappal korábban megfőzöd!
|