TÉSZTA : Savanyúkáposztás tekercs / Latsia |
Savanyúkáposztás tekercs / Latsia
Savanyúkáposztás tekercs / Latsia
Tészta:
2 tojás
2 ek vaj
38 dkg liszt
víz
1 kk só
Töltelék:
30 dkg húsos szalonna
2 nagy hagyma
50 dkg savanyúkáposzta
1 babérlevél
2 borókabogyó
1 szegfűszeg
só, bors
1 csipet kömény
1 csipet cukor
1,25 dl húsleves
A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból, fóliában hűtőben félórát pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket úgy, hogy 25 dkg szalonnát és a hagymát aprítjuk, üvegesre pároljuk, rádobjuk a káposztát, fűszerezzük és felöntjük a levessel.
Fedő alatt kb. 25 percig főzzük, majd egy tálra terítve kihűtjük, és kiszedjük belőle a darabos fűszereket.
A tésztát kinyújtjuk kb. 35 x 45 centisre. megszórjuk a töltelékkel, egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Éles késsel 5 cm-es darabokat vágunk és egy kikent tűzálló tálba tesszük.
Kívülről körbeöntjük annyi vízzel, hogy a tészta kb. 2-3 cm-ig benne álljon.
A maradék szalonnával befedjük, alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Levesszük a fóliát, megszórjuk vajdarabkákkal és rápirítjuk, mialatt a folyadékot beszívják a tekercsek.
Latsia:
- nekem nem sikerült ez a vizeséses dolog, szétázott a tészta, így másodszorra nem tettem a serpenyőbe vizet, hanem csak a tekercseket és a bacont + a vajat és tökéletes lett
- kész tésztából csináltam másodszorra, mert nem volt időm az eredetire, 2 tekercs leveles vajas tésztát használtam hozzá
|