SAJTOS KEKSZ
SAJTOS KEKSZ / Latsia
Nigella nyomán
10 dkg parmezán sajt
10 dkg cheddar sajt
10 dkg liszt
1 kk sütőpor
8 dkg vaj
A sajtokat lereszeljük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Hűtőben pihentetjük kb. 15 percet, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Latsia:
- szobahőmérsékletű hozzávalókkal kell dolgozni, de így is kicsit nehezen áll össze a tészta, de kitartás, összeáll!:O)
- 1 órát pihentettem a hűtőben és nem tett rosszat neki, sőt!
- nyújtáskor nekem még felvett egy kis lisztet, 2 tepsinyi lett
- 200 fokon kb. 10-15 perc, de piruljon, úgy szép
- ha vastagabbra nyújtjuk, pogácsaszerű lesz
- ha más sajtból készül, lehet, kevesebb vaj is elég, de a parmezán száraz, így tuti kell ennyi bele
- meg lehet szórni köménymaggal, nagyszemű sóval, ha valakinek úgy tetszik, de simán is nagyon finom!!
|