Sütőtökös áfonyás keksz
Sütőtökös áfonyás keksz / Latsia
1/2 csésze puha vaj 1 csésze fehér cukor 1 tk vanília vagy aroma 1 tojás 1 csésze nyers sütőtökpüré 2 1/4 csésze liszt 2 tk sütőpor 1 tk szódabika 1/2 tk só 1 csésze vörös áfonya / elhagyható 1 tk fahéj 1 tk narancshéj 1/2 csésze vágott dió
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy keksz sütő tepsit, vagy ha nincs, egy tepsire tegyél sütőpapírt. Egy nagy keverőtálban keverd ki habosra a vajat a cukorral. Keverd bele a tojást a vaníliával és a sütőtökkel. Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikát a sót és a fahéjat, majd öntsd bele a masszába. Aprítsd félbe az áfonyát és keverd a tésztába a narancshéjjal és a dióval együtt. Kanalanként tegyél a tésztából a tepsire és süsd 10-12 perc alatt készre.
Latsia: - 42 darab lett belőle - az áfonyát jobb nem a masszához keverni, hanem asütés előtt belenyomni picit a kekszekbe, mert különben nem látszódik ki a sütés végére - én az 1/3-át cukormázzal csíkoztam be - nagyon-nagyon finom keksz!!
|