Chilisbab kukoricával 2.
Chilisbab kukoricával 2. / Latsia
50 dkg darálthús (sertés+marha) 25 dkg apró szemű bab 3 fej hagyma 1 leveskocka 1,5 dl étolaj pirospaprika, bors chili fűszerpaprika oregano vegeta 2 kis sűrített paradicsomkonzerv 1 doboz kukoricakonzerv
Előző este beáztatjuk a babot. Ha konzervbabot használunk, nem kell beáztatni. Főzés előtt egy órával összekeverjük a darálthúst a paprikával, a vegetával és a borssal.
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darálthúst, oreganoval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk. Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét. Kenyérrel fogyasztjuk, kitűnő borkorcsolya (száraz fehér bor illik hozzá).
Latsia: - vegetát kihagytam - 1 ek olajjal készítettem - 2 doboz konzerv vörös babot tettem bele a végén
|