400 g rizs 80 g vaj 1 közepes hagyma fél dl száraz fehérbor, 1, 5 l erõleves (kockából is jó), só (ha még kell, de vigyázni mert a leves már sós) frissen õrölt bors kevéske parmezán sajt és a lényeg: sáfrány (ettõl lesz gyönyörû sárga színe és finom íze).
A fele vajon a kockára vágott hagymát aranyszínûre pirítjuk (vigyázni vele), hozzáadjuk a rizst és egy kicsit tovább együtt pirítjuk (ne legyen a rizsnek színe), felöntjük a borral és a forró erõlevessel és megfõzzük a rizst "al dente" típusúra. (mint a legtöbb olasz tésztát, kicsit még keményebb, nem olyan mint pl. a tejberizsben a rizs, azaz teljesen megfõtt-szétfõtt). Végül hozzákeverjük a vaj másik felét, a parmezán sajtot és a sáfrányt. Az egésznek kicsit ragadósnak-mancsosnak kell lennie, nem pergõsnek. Ötlet: meg lehet bolondítani egy kevéske erdei gombával vagy gombaporral. Jó étvágyat!!
Latsia:
- féladagot készítettem, szárított vargányát kevertem hozzá a végén - sáfrányt elfelejtettem beletenni, de talán így jobban is érezhető a gomba
EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL. A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK. Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.
A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá: A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.
Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.
Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg. Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O) Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.
Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok! Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
Copyright
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
Karácsony
SZIASZTOK
Társalgó
Sziasztok!
Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum.
Kellemes időtöltést kívánok: Latsia