PAPRIKÁSKRUMPLI
Latsia: ha nem is csinálod meg, olvasd el a receptet, halálos dumája van Matternek!:O)))
PAPRIKÁSKRUMPLI
matter módra
Hozzávalók (6 személyre és egy gyorsra :)
- 3 kg krumpli - 40 dkg szalonna - 40 dkg szárazkolbász - 80 dkg hagyma
Felszeletelés után teflonban tegyük ki tartós hőhatásnak a szalonnát, imígyen bontsuk meg konzisztenciáját, és válasszuk ketté , ami összenőtt, nyerjük ily módon mintegy 30 dkg zsírt és 10 dkg tepertő jellegű sült szalonnát.
A zsír & szalonna egyveleg 75 %-át tegyük a céllábas aljába, 25%-át helyezzük el a hűtőben, hogy ha éjjel megéhezünk, tudjunk magunknak zsíros kenyeret csinálni.
A szalonnadarabkákkal tarkított szalonnazsíron pirítsuk meg a hagymát, és a továbbiakban járjunk el a pörköltkészítés szabályai szerint, szigorúan kevés vízzel, a folyamatos utántöltés tehnológiáját alkalmazva. Legalább 3 óráig kell készülnie az ételnek, szó sincs tehát ama löttyről, melyet előszeretettel neveznek paprikáskrumplinak, holott híglevű krumplibármi, még ha Édesanyánk is készítette, ez van.
Namármost, a kolbászt nem főzzük szét barom módjára az elején, hanem csak a vége felé tesszük bele, és a fokhagymát meg pláne, csak közvetlen azelőtt, hogy a tűzhelyről levesszük a máma is baromi jól sikerült, matter féle paprikáskrimplit.
|