Töltött padlizsán
Töltött padlizsán / Latsia
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg padlizsán só 200 g sertésdagadó 50 g rizs 2 fej vöröshagyma 250 g paradicsom 200 g gomba egy csipet fokhagymapor 1 teáskanál édesnemes paprika 1/2 teáskanál bors egy csipet őrölt köménymag 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 0, 25 l húsleves (kockából) 100 g reszelt ementáli sajt 200 ml tejföl 1 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál paradicsompüré egy csipet cukor
A padlizsánt hosszában elvágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk, ropogósra sütjük. A rizst 1,5 dl vízben megfőzzük. A megpucolt hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. A rizses keveréket megfűszerezzük, 5 percig pároljuk, majd petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk. A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk. Burgonyapüré, finomabb vörösbor illik hozzá.
Elkészítés: 35 perc Sütés: 40 perc Sütés hőfoka: gázsütőben 3-4. fokozat
|