CSIRKE : Tejszínes csirkemell ínyenc módra |
Tejszínes csirkemell ínyenc módra
Tejszínes csirkemell ínyenc módra / Mindmegette
70 dkg csirkemellfilé 1 doboz kukorica 1 doboz gomba zöldborsó (egy pici a szín kedvéért) 2 dl főzőtejszín 1 nagy pohár tejföl (12%) 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma olaj ételízesítő kaporlevél petrezselyem színes bors (durvára tört) provance-i fűszerkeverék 2 teáskanál mustár
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a csirkemelleket felcsíkozva hozzáadom. A fűszereket (mindenből egy picit) beleteszem, és egy pohár vízzel felöntve puhára párolom a húst. Mikor ez megvan, hozzáadom a gombát, kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább párolom őket. Mikor már a hús és a zöldséget puhák, akkor a tejfölt hozzáteszem, és 2 percig fedő alatt összepárolom. Ha idáig megvagyok, akkor a főzőtejszínt adom hozzá, majd a mustárt. Majd mikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket (minimális mennyiségben) hozzáadom. 2-3 percig hagyom a tűzön.
Megjegyzés: Penne tésztával tálalni. Jó étvágyat mindenkinek
|