Aszalt paradicsomos ciabatta
Aszalt paradicsomos ciabatta / Marion
2 vekni lesz belőle
15 g élesztő 2,5 dl víz 1 tk cukor 450 g liszt 1 ek olívaolaj 1 tk só 60 g szárított paradicsom
A friss élesztőt a langyos vízzel és a cukorral elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és az olívaolajjal, majd apránként hozzáadjuk az élesztős keveréket. Megdagasztjuk és lefóliázva kelni hagyjuk 1 órát. Lisztezett deszkán átgyúrjuk és 2 részre osztjuk. 30 x 15 cm-re nyújtjuk a tésztákat, a szárított paradicsomot csíkokra vágjuk, a tésztákra szórjuk, a 2 rövidebb végüket behajtjuk és a tésztákat feltekerjük. Egy zsírpapírral bélelt tepsire fektetjük, 20 percig kelni hagyjuk, majd 210 fokos sütőben, alulról a 2. sínen, 35 perc alatt készresütjük. 20 percig hűlni hagyjuk.
|